Astronomie
 

 

Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

 

Scientia.ro - Stiinta pe intelesul tuturor

 

Descopera

 

 

Planetele Sistemului Solar si Satelitii Acestora

 

 

Ce constitue o planeta? Uniunea Astronomica Internationala (IAU) a facut cunoscute cateva definitii in 2001, le-a modificat in 2003, si pe 24 august 2006 IAU a aparut cu alte definitii. Definitia unei planete este acum cunoscuta oficial astfel: un corp ceresc ce orbiteaza in jurul Soarelui, are o masa suficienta pentru ca propria gravitatie sa-i permita sa atinga o forma cvasi-sferica si si-a curatat vecinatatea din jurul orbitei sale. Planetele ce orbiteaza in jurul altor stele poarta denumirea de planete extrasolare (exoplanete).

 

Cele 4 planete mai apropiate de Soare - Mercur, Venus, Terra si Marte - sunt numite planete terestre din cauza suprafetei lor rocoase. Celelalte 4 planete dincolo de orbita lui Marte - Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun - sunt numite gigante gazoase sau planete gigantice.

 

Aproape oricare dintre aceste planete - si cativa din satelitii acestora - are o atmosfera. Atmosfera Pamantului este formata, in primul rand, din azot si oxigen. Venus si Marte au o atmosfera subtire formata din dioxid de carbon. Planetele gigantice Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun au atmosfera predominant formata din hidrogen si heliu. In total, cele 8 planete au impreuna 167 de sateliti.

 

Planeta MercurPlaneta VenusPlaneta Terra

 

Planeta MartePlaneta JupiterPlaneta Saturn

 

Planeta UranusPlaneta NeptunPlaneta Pluto

 

Originals.ro - Magazin online cu adidasi, haine si accesorii 

 

Muzica Noua Gratis

 

Marire Penis, Ascuns pe Mess, Case la rosu, Mediator Bucuresti, Case la cheie, Vremea